MIA ortopedska kolica-stolica

Proizvođač: Plasting ortopedija

Ortopedska kolica stolica MIA koristi se za djecu kod kojih zbog izraženih smetnji kretanja ili paralize, stabilnost trupa, odnosno sposobnost držanja trupa i glave do te je mjere smanjena da sjedenje bez podrške nije moguće ili dovodi do krivog držanja i deformacija (cerebralna paraliza, tetrapareza, distrofija ili atrofija mišića).

Karakteristike i funkcionalnost:

 

Kolica stolica MIA sastoji se od tri dijela:
– okretnog postolja
– sjednog dijela
– terapeutskog stola

Okretno postolje izrađeno je od pet metalnih plastificiranih krakova na kojima su kotači sa kočnicama.

Sjedni dio izrađen je od savijenih metalnih plastificiranih okruglih profila i šperploče presvučene eko kožom. Sjedni dio obložen je jastucima (sjedalo i leđa) od antidekubitalne spužve presvučenim eko kožom ili pamučnom tkaninom, koji se pričvrste čičak trakom za sjedni dio.

Bočni donji i gornji oslonci (pelote) izrađeni su od regenerata (tvrdo prešane spužve) presvučenog eko kožom ili pamučnom tkaninom, fiksiraju se čičak trakom za konstrukciju.

Pojas za trup izrađen je od čvrste trake (4 cm), može se podešavati po visini i širini. Čičak trakom je pričvršćen za konstrukciju.

Abdukcijski klin izrađen je od metalnog profila, visokog sjaja, drveta i regenerat spužve, te je presvučen eko kožom. Pričvršćen je na sjednoj površini i može se podešavati po dubini.

Naslon za glavu i oslonci za ruke izrađeni su od metalnih profila, viskog sjaja, regenerat spužve presvučene eko kožom. Učvršćeni su za metalni dio sjedalice i podesivi su po visini.

Oslonac za noge izrađen je od metalnog plastificiranog okruglog profila i šperploče obložene gumom, pričvršćen je na sjedni dio i podesiv po visini ima na sebi trake za fiksaciju stopala.

Terapeutski stol izrađen je od vodootprne šperploče obojene u sivo. Služi kao stol za hranjenje, radni stol ili stolić za igru. Zbog svoje transparentnosti sa bočnim osloncima omogućava korekciju i kontrolu položaja tijela.

Ručke za guranje izrađene su od okruglog metalnog plastificiranog profila obloženog spužvom.

Kolica stolica MIA izrađuje se serijski ili po mjeri (individualno).

Tehnički detalji Mia I Mia II
Dubina sjedala 35 cm 40 cm
Širina sjedala 35 cm 40 cm
Visina naslona 55 cm 60 cm
Dužina oslonca za noge 0-32 cm 0-32 cm
Nosivost

S obzirom na sve dodatke i njihovu funkcionalnost pacijent se može pravilno pozicionirati.

Antidekubitalna spužva oblikuje se prema tijelu na bazi topline tako da pacijent sjedi u vlastitom otisku što omogućava ravnojmjerno raspoređeno opterećenje.

Antidekubitalna spužva je regulator topline (ljeti provodi toplinu, zimi zadržava) što znači da je toplina tijela uvijek ista bez obzira na okolnu temperaturu.

Lako je pokretljiva tako da se može prevoziti iz prostorije u prostoriju.

Postavljanje pacijenta u stolicu MIA:

Montiranu stolicu stavi na ravnu i čvrstu površinu i zakoči kotače, skini abdukcijski klin. Posjedni pacjenta u stolicu, stavi mu noge na oslonac za noge i podesi visinu prema dužini potkoljenice, te istu učvrsti vijcima s plastičnom krunom. Stopala fiksiraj čićak trakom. Oslonce za ruke podesi na optimalnu visinu i učvrsti vijcima s plastičnom krunom. Remene za trup zakopčaj a po potrebi i prilagodi dužinu i širinu istog. Naslon za glavu podesi prema visini glave i učvrsti vijkom sa plastičnom krunom. Terapeutski stol stavi tako da okrugle profile na stoliću staviš u okruglu vodilicu na osloncu za ruke i učvrsti vijcima.

Praktični savjeti za vašu sigurnost kod uporabe:
Prije korištenja upoznajte se sa funkcijom proizvoda i načinom rukovanja.
Prije ulaska i izlaska iz kolica stolice učvrstite kočnicu.
Kolica stolica smije se koristiti samo na ravnim i čvrstim podlogama.
Podizanje kolica stolice pridržavanjem samo za čvrsto zavarene djelove (okvir, ručke za guranje).
Prenošenje preko stepenica i sl. moraju obavljati dvije osobe.
Oslonac za noge ne smije se koristiti za ulaženje i izlaženje iz kolica stolice.
Pazite na maksimalno opetrećenje sjednog djela.
Nikad ne ostavljajte vaše djete bez nadzora u kolicima stolici ni u slučaju kada je zaštičeno pojasevima i zakočenih kočnica.

Održavanje:
Metalne plastificirane djelove čistite vlažnom krpom.
Eko kožu prebrišite vlažnom krpom.
Pamučne presvlake možete oprati na 40 stupnjeva u stroju za pranje rublja.
Antidekubitalnu spužvu perite ručno u kadi s detrdžentom koji ne pjeni, isperite i sušite na ravnoj podlozi (ne smije se ‘žmikati’)

Garantni rok je 2 godine. Ukoliko dođe do oštećenja nepravilnim rukovanjem garancija se neće priznati.